14 Mart 2012 Çarşamba

Tarsu AVM Açıldı Tarsu AVM Hakkında Temel Bilgiler


Tarsu AVM Açıldı Tarsu AVM Hakkında Temel Bilgiler
Hollanda merkezli gayrimenkul yatırım şirketi Corio’nun Akdeniz’de Adana ve Mersin arasında stratejik bir konuma sahip, Tarsus’un ilçe merkezinde yer alan, 52 milyon euro yatırım değerindeki Tarsu Alışveriş Merkezi kapılarını açtı.
 
Corio’nun Türkiye’de ilk kez geliştiriciliğini üstlendiği, Ekim 2010’da inşaatına başlanılan Tarsu Alışveriş Merkezi 1 Mart'ta açıldı. 52 milyon euro yatırım değerindeki Tarsu Alışveriş Merkezi ile birlikte; Corio, Türkiye’de toplam 8 projeyle 573 milyon euro portföy büyüklüğüne ulaşmış oldu.
 
Tarsu Alışveriş Merkezi, 27 bin 700 metrekare kiralanabilir alana sahip, ulusal ve uluslararası mağazaları, 2 katlı yatay ve düşey kolay ulaşılabilen konsepti, farklı mimarisi ve benzersiz tasarımı ile Tarsuslular ve bölge halkı için eşsiz bir eğlence ve yaşam alanı olacak.
 
27 bin 700 metrekare kiralanabilir alana ve bin araçlık otoparka sahip olan Tarsu Alışveriş Merkezi’nin birçok uluslararası ve ulusal markayı Tarsus ve çevre halkının hizmetine sunuyor. Toplamda 85 mağazasıyla Tarsu Alışveriş Merkezi, Kipa’dan Teknosa’ya Çarşı’dan Playland’e çok çeşitli moda markalarını, yiyecek alternatiflerini, hizmet mağazalarını ve 7 salonlu Cinebonus Sinamaları gibi eğlence unsurlarını tek çatı altında toplayarak, Tarsusluların yeni buluşma mekanı olmayı bekliyor.
 
Kaliforniyalı Altoon&Porter ile birlikte geliştirilen projenin tasarımında “su” konsepti ana tema. Corio Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Nilüfer Özlem, çevreye saygılı, yeşil bina sertifikasyon kuruluşu olan Breeam’e, 2009 yılının Aralık ayında kaydolduklarını, resmi skor olarak “çok iyi“ seviyesini yakaladıklarını belirtirken, Tarsu AVM’nin, Türkiye’de doğal havalandırma sisteminin kullanılacağı ilk alışveriş merkezi olacağını ve  geri dönüştürülebilir malzeme ve aktif/pasif enerji tasarruf teknikleri kullanımı ile açılış sonrasında enerji -özellikle elektrik enerjisi- tüketiminde kazanım sağlayarak, masrafları azaltacaklarını dile getirdi.
 
Türkiye’de ilk defa kullanılacak su püskürtme sistemi ile yaz aylarında AVM teraslarında serinlemeyi sağlayacaklarını vurgulayan Özlem, Tarsu AVM ile ilgili şunları söyledi: “Bugün yaklaşık 300 bin nüfusu ile Çukurova’nın bereketli toprakları üzerinde kurulmuş ve uygarlıklara ev sahipliği yapmış Tarsus’un zengin tarihi ile su arasındaki anlamlı bağlantı emsalsizdir; şehir, sırtını dayadığı Toroslar’dan kıvrılarak inen nehrin limanla buluştuğu noktada kurulmuştur. Su şehre hayat, ticaret ve ruh getirir. İşte bu nedenle, Corio Türkiye olarak bizler için de, su konsepti bu projenin tasarımında vazgeçilmez bir dinamiktir. Ana giriş kapısındaki şelale ve batı tarafındaki parklarda bulunan fıskiyeler, şehrin suyla olan etkileşimini yansıtmakta olup, Tarsu’nun tam kalbindeki havuz da, suyu merkeze alan düşüncenin bir göstergesidir. Ayrıca Tarsu Alışveriş Merkezi’nde ilk kez yapılacak özel tasarım teraslarla, alışveriş merkezi ile dış dünya arasında bir bağlantı kurulacaktır. Yaz aylarında cam duvarların açılması hem şehrin hem de terasların yeşil etkisinin iç mekanda daha da artmasını sağlayacak. Tarsuslu ailelerin birlikte olabileceği, çocuklar için deniz suyuyla oluşturulmuş akvaryum ve özel oyun alanları ile bu yeni AVM’miz Tarsus ve bölge halkı için eşsiz bir eğlence ve yaşam alanı olacak.”



Tarsu Alışveriş Merkezi proje künyesi
AVM’nin konsept mimarı: Altoon+Porter,
AVM’nin uygulama mimarı: Yazgan Mimarlık
Arsa alanı: 23 bin 980 metrekare
İnşaat alanı: 67 bin 800 metrekare
Kiralanabilir alan: 27 bin 700 metrekare
Mağaza sayısı: 85
Otoparkı kapasitesi: Bin araç
Mağazalar: Kipa, Cinebonus, Teknosa, Çarşı, Playland, Play Bowling, LC Waikiki, D&R, Toyzz Shop, SOS, Özdilek, Deichmann, Nokia, Tefal, Saat&Saat, euromoda, Panço, Watsons, KRC, Atasun, Simit Sarayı, Turkcell, AVEA, Vodafone, Beko, Samsung, Profilo, Gold Computer,Kiğılı, İpekyo, Mango, Defacto, Koton, Batik, Suwen, Enci, Miss Claire, Leke Jeans, US Polo, Pierre Cardin, Hatemoğlu, Mavi Jeans, İmza, FashionRepublic, 5 D Sinema, Damat, Flormar, Lojas, Tekin Acar, Atasay, Sabri Özel, Süvari, Penti, Centone, Karaca, Bambi, 10u10,Emre Optik, Tarsu Terzi, Çiğköftem, Corn in Cup, Çikolata Şelalesi, Kum Boyama, Candy Park, Kahve Dükkanı, Gönül Kahvesi, McDonalds, Kırmızı, Sbarro, Bay Döner, Burger King, Sultanahmet Köftecisi, Popeyes, Polen Tantuni, Kolcuoğlu.
 
Corio Türkiye hakkında: 7,5 milyar euro’luk portföy büyüklüğü ile Avrupa’nın alışveriş merkezi sektöründeki önemli yatırım ve yönetim şirketlerinden birisi olan Corio; Hollanda, Fransa, İtalya, İspanya, Almanya ve Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Corio’nun Türkiye’deki alışveriş merkezleri İstanbul (Akmerkez), Ankara (365), Bursa (Anatolium), Tekirdağ (Tekira), Sakarya (Ada), Denizli (Teras Park Outlet) ve Mersin’de (Tarsu) bulunuyor. Corio, Akmerkez’in yüzde 46,92’si, Teras Park’ın yüzde 51’i ve diğer alışveriş merkezlerinin yüzde 100’üne sahip. Portföyüne son dahil ettiği Tarsu ve Malatya (proje aşamasında) projeleriyle birlikte; Corio, Türkiye’de 8 projeyle 226 bin 800 metrekare kiralanabilir alana ve 573 milyon euro portföy büyüklüğüne ulaştı. Corio, sahip olduğu merkezlerinin kiralama  ve yönetimini kendisi yaparak, bu gayrimenkullerin değerini daha da artırmayı hedefliyor.

Etiketler:Tarsu AVM Açıldı Tarsu AVM Hakkında Temel Bilgiler,Tarsu Avm Kipa, Tarsu Alışveriş Merkezi Kipa,Tarsu Alışveriş Merkezi Hakkında Temel Bilgiler, Tarsu AVM Açıldı Tarsu AVM Hakkında Temel Bilgiler,Tarsu Avm Kipa, Tarsu Alışveriş Merkezi Kipa,Tarsu Alışveriş Merkezi Hakkında Temel Bilgiler, Tarsu AVM Açıldı Tarsu AVM Hakkında Temel Bilgiler,Tarsu Avm Kipa, Tarsu Alışveriş Merkezi Kipa,Tarsu Alışveriş Merkezi Hakkında Temel Bilgiler ,Tarsu AVM Açıldı Tarsu AVM Hakkında Temel Bilgiler,Tarsu Avm Kipa, Tarsu Alışveriş Merkezi Kipa,Tarsu Alışveriş Merkezi Hakkında Temel Bilgiler ,Tarsu AVM Açıldı Tarsu AVM Hakkında Temel Bilgiler,Tarsu Avm Kipa, Tarsu Alışveriş Merkezi Kipa,Tarsu Alışveriş Merkezi Hakkında Temel Bilgiler ,Tarsu AVM Açıldı Tarsu AVM Hakkında Temel Bilgiler,Tarsu Avm Kipa, Tarsu Alışveriş Merkezi Kipa,Tarsu Alışveriş Merkezi Hakkında Temel Bilgiler Tarsu AVM Açıldı Tarsu AVM Hakkında Temel Bilgiler,Tarsu Avm Kipa, Tarsu Alışveriş Merkezi Kipa,Tarsu Alışveriş Merkezi Hakkında Temel Bilgiler ,Tarsu AVM Açıldı Tarsu AVM Hakkında Temel Bilgiler,Tarsu Avm Kipa, Tarsu Alışveriş Merkezi Kipa,Tarsu Alışveriş Merkezi Hakkında Temel Bilgiler, Tarsu AVM Açıldı Tarsu AVM Hakkında Temel Bilgiler,Tarsu Avm Kipa, Tarsu Alışveriş Merkezi Kipa,Tarsu Alışveriş Merkezi Hakkında Temel Bilgiler, Tarsu AVM Açıldı Tarsu AVM Hakkında Temel Bilgiler,Tarsu Avm Kipa, Tarsu Alışveriş Merkezi Kipa,Tarsu Alışveriş Merkezi Hakkında Temel Bilgiler

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumlarınızı Yazınız Yorumlarınız Bizim İçin Cok Değerlidir