24 Şubat 2012 Cuma

Tarsus Belediyespor Kulübü


2001 yılında Tarsus’lu gençleri kahve köşelerinden kurtarmak, gençleri spora kanalize ederek onların fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak, tahsil hayatlarına destek sağlamak, Atatürk’ün “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” ilkesine dayanarak Tarsus’un ve ülkenin geleceği olan gençlerin sağlıklı ve dinamik olarak yetişmelerine katkı sağlamak, din, dil, ırk, siyasi ayrım yapmaksızın insanları bir çatı altında toplayarak sportif aktivitelerde bulunmak, bu aktiviteler doğrultusunda Tarsus’u gerek Türkiye’ye gerekse dünyaya tanıtarak Tarsus’un ekonomik yapısına turizm amaçlı katkılar sunmak amacı ile Tarsus Belediye Başkanı Syn.  Burhanettin KOCAMAZ’ ın Onursal Başkanlığında kurulmuştur.

Kulübümüz ilk olarak futbol ve güreş branşlarında faaliyet göstermiş, ilerleyen yıllarda sırasıyla karate, voleybol, basketbol, halter, atletizm şubelerini açarak hizmet halkalarını genişletmiştir. Gelecek dönemlerde de yeni branşlarda yeni şubeler açarak, bireysel, takım ve salon sporlarına her türlü desteği vermeye devam edecektir.
Çünkü spora hizmet insana hizmettir.
Çünkü spora hizmet gençliğe hizmettir.
Kulübümüz bu amaç doğrultusunda şehrimizi Türkiye ve Avrupa da sesini duyurabilmek, Türk Gençliğinin Dünya gençliğiyle yarışır hale getirmek zihinsel ve fiziksel gelişimlerini sağlamak amacıyla  kulübümüz bünyesinde sırasıyla;
- Futbol
- Güreş
- Karate
- Voleybol
- Basketbol
- Halter
- Atletizm
- Boks
- Muay Thai
branşları açılmıştır.
     
Voleybol takımımız büyük bir başarı sergilemiş ve 2.ligde oynamaya hak kazanmıştır. Hedefimiz Tarsus’u başarılı bir şekilde temsil edebilmektir.
Futbol takımımız 2005–2006 sezonunu 4.sırada tamamlamış, A Gençlerde ise takımımız Mersin Şampiyonu olmuştur.
Karate takımımız Türkiye şampiyonasında 80 kg da üçüncülük almış, ayrıca 3 sporcumuzda milli takıma davet edilmişlerdir.
2008-2009 sezonunda Tarsus Belediye Spor Kulübü  Karate Takımımız Mersin’de yapılan Genç-Ümit  Karate İl Şampiyonasına katılmış;
50-52-55-57-61-68-76-+76 kilolarda yarışmış ve hem tüm kilolar da hem de takım halinde tüm birincilikleri alarak il birincisi olmuştur.
26-28 Aralık 2008 tarihleri arasında Antalya’da yapılacak olan  Türkiye Genç-Ümit Karate Şampiyonasında Mersin’i temsil etme hakkını elde etmişlerdir.

Tarsus Belediyespor Bünyesinde Faaliyet Gösteren Boks Takımı 14-16 Kasım 2008 Tarihleri Arasında Mersin Mezitli Kapalı Spor Salonunda Atatürk'ü Anma Boks Turnuvası'nda 3 Birincilik, 5 İkincilik Ve 10 Üçüncülük Elde Etti. Ayrıca 29-30 Kasım 2008 tarihleri arasında Yozgat/Boğazlıyan’da yapılan Seyfi Tatar Boks Müsabakası sonucunda takımımız 6 birincilik, 4 ikincilik ve 1 üçüncülük alarak takım halinde 2.ci olmuştur.

Güreş takımımız 2007-2008 sezonunda (büyükler) Türkiye Birinci Liginde 18 takım içerisinde 6.sırada tamamlamıştır. Ayrıca 4 sporcumuz Türkiye  1.nciliği, 2.nciliği ve 3.ncülüğü almışlardır. Yıldızlar güreş takımımız 105 takım içerisinde ilk 16’ya girmiştir. Edirne ‘de yapılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde minik 2 boyunda bir sporcumuz 1.ci olmuştur. Türkiye Genelinde yapılan Karakucak ve yağlı güreşlerine katılan takımımız elle tutulur başarılar elde etmektedir.

Tarsus Belediye Spor Bayan Basketbol takımı 3 yıl boyunca Türkiye deplasmanlı bayanlar basketbol liginde mücadele etmektedir. Her sektörde olduğu gibi spor kulübümüzde sağlam spor alt yapısı temellerini atmak, 300.000 nüfuslu Tarsus ilçemizde sporu ve özellikle kendi branşımız basketbolu gençlerimize, değerli Tarsus halkına sevdirmek ve yakın zamanda Tarsus ilçemizde 1. ligde hatta Avrupa kupalarında kendi şehrinden yetişmiş oyuncuları ile mücadele etmek amacı ve ideali çerçevesinde spor kulübümüzde yeniden yapılanmaya gidilmiştir. Belediyemiz patentli spor kulübümüzün ilçemizde misyonlarından biri de çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, yaşanabilir ortamların alt yapısını hazırlamaktır. Basketbol takımımız Türkiye Birinci Liginde mücadele vermeye hak kazanmış olup ülkemizin sayılı kulüplerinden olan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, BOTAŞ, Ceyhan Bld. Migros, Kayseri TED, Ankara Arı Koleji, İstanbul Boğaziçi, İstanbul ünv. Takımlarıyla birinci bayanlar liginde mücadele etmektedir.

2008–2009 sezonunda Tarsus Belediye Spor Bayan Basketbol takımı olarak ilçemizi Deplasmanlı Bayanlar Basketbol 1. Liginde temsil ediyoruz. 2007-2008 sezonunda 2. Ligde şampiyonluğu hedefleyerek 1.Lige namağlup şampiyon olarak hedefine ulaşmış olan basketbol takımımız aynı zamanda 3 yıllık zaman içinde Avrupa kupalarında ilçemizi temsil etme idealini de muhafaza etmektedir.

Basketbol Takımımız Samsun’da yapılacak olan Türkiye Bayanlar 2008-2009 yılı  All Star yarışmasında  5 kişiyle katılmaya hak kazanmıştır. 3 sayı Yarışmasında Ayşe Dilek Ünüvar, yabancılar kategorisinde Barbara Ree Turner ve Tatum Brown takımımızı temsil edeceklerdir. Ayrıca Menajerimiz Melahat Aydın Türkler karmasının menajeri, Antrenörümüz Erdal Yeğin ise Türkler karmasında Yardımcı Antrenör olarak seçilmişlerdir.
Etiketler:Tarsus Belediyespor Kulübü Tarihçe, Tarsus Belediye Spor Kulübü Tarihçesi,Tarsus Belediyespor Kulübü Tarihçe, Tarsus Belediye Spor Kulübü Tarihçesi,Tarsus Belediyespor Kulübü Tarihçe, Tarsus Belediye Spor Kulübü Tarihçesi,Tarsus Belediyespor Kulübü Tarihçe, Tarsus Belediye Spor Kulübü Tarihçesi,Tarsus Belediyespor Kulübü Tarihçe, Tarsus Belediye Spor Kulübü Tarihçesi,Tarsus Belediyespor Kulübü Tarihçe, Tarsus Belediye Spor Kulübü Tarihçesi,Tarsus Belediyespor Kulübü Tarihçe, Tarsus Belediye Spor Kulübü Tarihçesi,Tarsus Belediyespor Kulübü Tarihçe, Tarsus Belediye Spor Kulübü Tarihçesi,Tarsus Belediyespor Kulübü Tarihçe, Tarsus Belediye Spor Kulübü Tarihçesi,Tarsus Belediyespor Kulübü Tarihçe, Tarsus Belediye Spor Kulübü Tarihçesi,Tarsus Belediyespor Kulübü Tarihçe, Tarsus Belediye Spor Kulübü Tarihçesi

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumlarınızı Yazınız Yorumlarınız Bizim İçin Cok Değerlidir