22 Şubat 2012 Çarşamba

Tarsus Yemek Kültürü(Tarsus'ta ne Yenir?)

Tarsus'a geçmeden önce Gülek Boğazı geçişinde Hayat Su kaynağının bulunduğu şeker pınarı noktasında yol üstü bir restoran yer alıyor. Yalçın bir kaya eteğine kurulu restoranın, yolun arka ve alt kısmında kalan bölümünde bir de bahçesi var. Aracınızı pencereden görebileceğiniz Restoran önüne koyuyorsunuz, bu arada arzu ederseniz görevliler siz yemek yerken aracınızı dağ suyu ile bir de güzel yıkıyorlar.Toroslarda yayla şartlarında yetişmiş kuzular kilo hesabı, istediğiniz bölümden ızgara et olarak servis ediliyor, yanına da közde pişirilmiş bütün iri domates, biber garni olarak veriliyor. Arzu edenler köpüklü ayrandan da içerek dağ havasında artan iştahlarınıyatıştırıyorlar. İçimi hafif taze su ise hazmettirici özellik taşıyor. Aynı şartlarda başka kır lokantaları da Toros Dağları inişlerinde taze et satışları ile Mersinden, Tarsus dan dağ havasında yemek için gelenleri özellikle hafta sonları ağırlıyor. Torosların havasından mı, suyundan mı bilinmez şehirde yiyemeyeceğiniz miktardaki, kişi başı bir-iki kilo ızgara eti belki de daha fazlasını burada yiyebiliyorsunuz!
Güneyin özelliği Adana, Osmaniye, Mersin başta olmak üzere kebapların, çiğ köftelerin yanı sıra Tarsus'da da içeceklerin başında şalgam suyu geliyor. Şalgam suyunun erbapları içi geçmemiş boşalmamış 
şalgamlardan, kaynamış su ile veya klor kokmayan kaynak sularla yapılmış olanları, küçük yudumlar halinde içilirken ağızda hafif bir burukluk bırakanların makbul olduğunu belirterek rakı sofralarından ayırmıyorlar! Bu konuda iyi şalgam suyu yapanlar halk arasında mimlenmiş, tanınmış durumda.
Tarsus Şelale çevresinde yer alan restoran, lokantalarda her türlü alabalık, ızgara et, tavuk siparişlerinizi verebiliyorsunuz. Bahçeler ise içeceklerinizi yudumlamak için dinlendirici ortamlar sunuyor. Tarsus Şelalesi karşısındaki Şelale Oteli restoranı bir başka seçenek olabilir.

Etiketler:Tarsus Yemek Kültürü(Tarsus'ta ne Yenir?), Tarsus Yemek Kültürü(Tarsus'ta ne Yenir?), Tarsus Yemek Kültürü(Tarsus'ta ne Yenir?), Tarsus Yemek Kültürü(Tarsus'ta ne Yenir?), Tarsus Yemek Kültürü(Tarsus'ta ne Yenir?), Tarsus Yemek Kültürü(Tarsus'ta ne Yenir?)

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumlarınızı Yazınız Yorumlarınız Bizim İçin Cok Değerlidir