23 Şubat 2012 Perşembe

Eski Tarsus Evleri (Old Tarsus House)

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, restorasyonu tamamlanan eski Tarsusevlerinin bir an evvel butik otel olarak işletilmesini ve böylece turizme kazandırılmasını istedi."Saint Paul kuyusu çevresinde bulunan ve restoresi tamamlanmış olan bu 7"...

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, restorasyonu tamamlanan eski Tarsus evlerinin bir an evvel butikotel olarak işletilmesini ve böylece turizme kazandırılmasını istedi.

Güldibi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca şimdiye kadar Saint Paul Kuyusu'nun bulunduğu çevrede 26 eski Tarsus evinin dış cephesinin giydirildiğini, 7'sinin ise tamamen restore edildiğini belirterek,

"Saint Paul kuyusu çevresinde bulunan ve restoresi tamamlanmış olan bu 7 adet evin biran önce turizme kazandırılmasını istiyoruz. Turizm firmaları bu konuda gelip buraları detaylıca incelesinler. Bu evlerin bir an önce turizme kazandırılması konusunda Kaymakamlık olarak Bakanlıktan bu evleri biz kiralayıp, turizmcilere de kiraya verebiliriz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın söz konusu evlerin restorasyon çalışmalarına bir milyon 260 bin lira ödediğini kaydeden Güldibi, restore edilmesini bekleyen 6 ev için 1 milyon 650 bin lira civarında ön keşifbedeli belirlendiğini söyledi.

Eski Tarsus evlerinin sivil mimarinin önemli eserlerinden biri olduğunu vurgulayan Güldibi, konuşmasınaşöyle devam etti:

"Eski Tarsus evlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığımızca bir an önce butik otel olarak ihale edilip, turizme kazandırılmasını istiyoruz. Tarsus'a özgü olan bu evlerin hayatiyetinin devam etmesi için turizm konusunda deneyimli olan, turizmi iyi bilenlere kiraya verilmesi gerekli. Çünkü şehrimizde yatak sıkıntısı bulunuyor. Şu anda yaklaşık 50 yataklı 7 eski Tarsus evi, turizme hizmet etmek için bekliyor."

Tarsus'un geçmişinin 10 bin yıl öncesine dayandığını, inanç turizmi açısından önemli bir yere sahip olduğuna dikkati çeken Güldibi, Tarsus'taki bu turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini, sokak sağlıklaştırılması kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca restore edilen bu evlerin butik otel, restoran, kafeterya gibi sosyal tesis olarak turizmde en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. 
Etiketler:Eski Tarsus Evleri Hakkında Bilgiler, Eski Tarsus Evleri Hakkında Bilgiler, Eski Tarsus Evleri Hakkında Bilgiler, Eski Tarsus Evleri Hakkında Bilgiler ,Eski Tarsus Evleri Hakkında Bilgiler, Eski Tarsus Evleri Hakkında Bilgiler, v, v, v, Eski Tarsus Evleri Hakkında Eski Tarsus Evleri Hakkında Bilgiler, Eski Tarsus Evleri Hakkında Bilgiler, Eski Tarsus Evleri Hakkında Bilgiler, Eski Tarsus Evleri Hakkında Bilgiler

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumlarınızı Yazınız Yorumlarınız Bizim İçin Cok Değerlidir